HOOFDPAGINA      

woensdag 2 december 2015

Open brief aan het Republikeinse Genootschap

Edward Koenen
secretaris van de RMP
Geachte lezer(es),

Lezende de doelstelling van Het Republikeins Genootschap, op uw website staat er o.a. “ de deelnemers aan het genootschap bevorderen individueel of collectief de discussie over de Nederlandse staatsvorm, totdat de volksgunst voor het erfelijk koningschap voldoende zal zijn afgenomen om de republiek op vreedzame wijze te herstellen”, kan ik mij niet van de indruk onttrekken dat deze wens in feite een naïef streven enigszins camoufleert, passende in de categorie en men dronk een glas en deden een plas en alles bleef zoals het was.
Ik feliciteer u met dit nobel streven maar een eeuwigdurend sluimerend bestaan van uw genootschap is wat realistischer voordat bovenstaande wens in vervulling zal gaan.
Er zijn twee facetten die zich thans voordoen:

1e
De opstelling van het Koninklijk Huis zelf.
Deze mensen zullen nooit, nooit en te nimmer eigener beweging opstappen.
Het is niet zozeer het niet willen ontlopen van de verantwoordelijkheid van de functie die dat met zich meebrengt ( welke taken ook een president kan vervullen ) maar eenvoudigweg de absurde financiële (zwaar gesubsidieerde) voordelen die zij als grootste uitkeringstrekkers van Nederland genieten en hun in staat stelt een leven te leiden ver boven het proletariaat verheven.  
De Oranjes zijn nu eenmaal gek op geld en dit privilege zullen zij vrijwillig nooit prijsgeven.
Een voorbeeld is het feit dat zij weigeren om belasting te betalen over hun gekregen vermogen, en het komt niet eens in hun op om zich dienaangaande ook solidair te verklaren met het volk.
Destijds had Kon. Beatrix zich onsterfelijk bij het Nederlandse volk kunnen maken door ook in de troonrede mede te delen, en hiermede het voorbeeld te zijn, om heden ook belasting te betalen ten tijde van het invoeren van gigantische bezuinigingen die het volk thans ook nu nog treffen.
Maar helaas, deze mensen bezitten nu eenmaal een verontrustend gebrek aan zelfreflectie en deze erfelijke belasting zal ongehinderd worden doorgegeven aan het volgende geslacht dat zich straks zal aandienen om ook enthousiast te scheppen in de onuitputtelijke bron die staatsruif heet. 
2e
Een onmisbaar voornemen om toch uw doelstelling te verwezenlijken is het opzoeken van publiciteit.
Pers en publiciteit zijn machtige wapens om het volk te bereiken, niet een vergaderingetje, een artikeltje, of het schrijven van een boek zijn in staat om de mening van het volk te peilen.
Door de publiciteit op te zoeken zal ook een groot deel van het volk “wakker” worden en u zal verbaasd zijn hoeveel mensen er ook zo over denken maar wier mening geen handen of voeten heeft om dit te uiten.
Bijkomend voordeel is dat door publiciteit andere, nu nog latente gevoelens, aangeraakt worden en er in ieder geval een discussie opgang komt en er ook plaats zal zijn voor andere (non traditionele) meningen, aangezien de publicitaire informatie zal behoren te bestaan uit puur zakelijke en onweerlegbare argumenten  waar men gevoelig voor is.
Ik heb me in dit schrijven alleen beperkt tot het benoemen van uw niet vruchtbare poging zoals verbonden aan uw doelstelling en als zodanig verwoord in de aanhef dezes.
Misschien dat u spoedig zal ontwaken uit uw licht-comateuze toestand en anders rest mij u een nog sluimerend bestaan tot in alle eeuwigheid toe te wensen.

Met vriendelijke groet,
E. Koenen
Secretaris van de Republikeinse Moderne Partij


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten